Blog

Binnen deze blogpagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden op het gebied van Logistiek. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke weetjes te vinden binnen onze blogpagina. Veel leesplezier. 

Tekorten bieden ook kansen!

Tekorten bieden ook kansen!

27 januari 2022
De impact van de corona-pandemie is nog altijd groot. Niet alleen in het dagelijks leven en direct bij huis, maar ook de supply chain staat onder enorme druk. Wereldwijd is er een enorm tekort aan belangrijke grondstoffen. Of het nu gaat om een microchip voor de gameconsoles, grondstoffen of kunststoffen, het maakt niets uit. De vraag is al geruime tijd vele malen groter dan het aanbod. Bovendien zijn de prijzen voor vrachtcontainers enorm gestegen. Waar je in juli 2020 nog ongeveer 2500 dollar betaalde voor containervervoer, betaal je in 2021 zo’n 13000 dollar. Dat zorgt, zeker in combinatie met schaarste, voor stijgende prijzen, die uiteindelijk (deels) door de consument betaald zullen worden.
Kleine loonstijging in 2022, maar inflatie stijgt harder!

Kleine loonstijging in 2022, maar inflatie stijgt harder!

4 januari 2022
Het bedrag op het eerste loonstrookje van dit jaar is voor veel werkenden iets hoger dan vorig jaar. Maar de prijzen voor producten en diensten stijgen harder, waardoor velen er toch op achteruitgaan. Dat werkgevers vanaf dit jaar een onbelaste thuiswerkvergoeding mogen geven, lost dat probleem niet altijd op, meldt hr- en salarisdienstverlener ADP dinsdag.
Onze nieuwe aanwinst!

Onze nieuwe aanwinst!

16 november 2021
Girish Joerawan is onze nieuwste aanwinst en werkt sinds deze maand bij KOOTprofessionals. In dit artikel stelt hij zich aan u voor en vertelt hij over zijn functie bij KOOTprofessionals.

Waarom werken binnen de logistiek?

De logistieke branche bestaat niet alleen uit vrachtwagenchauffeurs, warehouse medewerkers en heftruckchauffeurs. Functies als accountmanager, transportplanner, declarant en expediteur zijn net zo belangrijk. Heb je geen logistieke achtergrond maar ben je wel geïnteresseerd in deze branche? Geen probleem! Bekijk hier onze vacatures!