« Terug naar nieuwsberichten

Een nieuwe baan juist in december scoren!

11 december 2018

Ondanks dat december als meest rustige maand wordt gezien op de arbeidsmarkt, is het (volgens Forbes) dé maand voor een carrièreswitch. Doordat in geen enkele maand zo weinig mensen vacatures zoeken, maken sollicitanten in december relatief wel veel kans. Veel mensen gebruiken de relatief rustige tijd juist om hun cv te updaten, om in januari het goede voornemen van een nieuwe baan om te zetten in daden. Ook bij KOOT zien we veel mensen actief op zoek gaan naar een nieuwe baan en wordt er veel gesolliciteerd op de diverse vacatures.

Een goede kans in december

Eén van de redenen waarom veel mensen juist nú de arbeidsmarkt opgaan, is omdat zij weinig concurrentie hebben van anderen. Juist in de (feest)maand december zijn veel mensen geneigd zijn om de banenzoektocht even op een lager pitje te zetten. Meer kans voor diegene die wel extra zijn/haar best doet, om, nog voor het nieuwe jaar begint, een nieuwe baan te vinden. Daarnaast vinden er veel kerstborrels en netwerkevenementen plaats. Een ideale plek om met je mooiste outfit (dus geen foute kersttrui) kennis te maken met nieuwe mensen. Wellicht jouw nieuwe werkgever?!

Tijdens het kerstdiner de carrièreswitch bespreken

In Nederland zijn de gedachten heus niet alleen maar bij Kerstmis en oliebollen, blijkt uit recent onderzoek van RecruitNow. De online recruitmentspecialist deed follow-up onderzoek onder een vast onderzoekspanel van ruim 400 respondenten. Daaruit blijkt dat 36% van hen een nieuwe baan vinden beschouwt als een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Juist tijdens de feestdagen kiest 26% ervoor om hun cv te updaten en zich te oriënteren op een nieuwe baan. Dat zij hier voldoende tijd voor hebben, blijkt uit het feit dat 44% verwacht hun smartphone tijdens de feestdagen 2 tot 6 uur per dag te gebruiken. Ze zijn dan vooral actief op hun social kanalen. De relatief meer vrije tijd in december wordt ook gebruikt om een mogelijke carrièreswitch te bespreken met de eigen partner (58%), de familie (39%) en/of vrienden (33%). Slechts 18 procent geeft aan tijdens deze maand de carrièremogelijkheden níet te bespreken met iemand.

Opzeggen na ontvangst bonus

Het einde van het jaar is traditioneel gezien de tijd dat de langverwachte bonussen uitbetaald worden. Voor sommige mensen is dat ook hét moment om hun baan op te zeggen. Zo komen er ineens onverwachte vacatures vrij. Wees bewust van dit feit. Net als dat bedrijven aan het einde van het jaar ineens wel budget over hebben om een nieuwe collega aan te trekken.

Vrije dagen

De maand december is populair om je vrije dagen nog even op te maken of om tussen kerst en oudjaarsdag lekker thuis te blijven. Voor iemand die een nieuwe baan zoekt, ook een ideaal moment om (in vrije tijd) op gesprek te gaan bij een nieuwe werkgever. Juist om daar op voor te bereiden, is de weken er vóór een goede voorbereiding om in contact te komen met een bureau als KOOTprofessionals. De accountmanagers van de diverse businessunits weten precies welke vacatures prioritieit hebben en waar een organisatie nog iemand aan wil nemen vóór 1 januari. Kijk daarom op onze website en stuur je CV als sollicitatie. Of pak de telefoon en bel ons via 010-7670575 of 020-7670575.

Bronnen: Recruitnow en Outofmybox

KOOTprofessionals Rotterdam

K.P. van der Mandelelaan 82, 3062 MB Rotterdam

Grotere kaart weergeven
Gerealiseerd door Moodles