Alle nieuwsberichten

 • Natuur is de grote winnaar

  17 april 2020

  Deel dit nieuws via:

  Doordat veel mensen nu thuis werken, is het dagelijks woon-werk-verkeer naar een minimum gegaan. Het is stiller (minder verkeer op de weg en in de lucht), het is schoner (minder zwerfvuil, minder vervuiling) en nieuwe groepen ontdekken de natuur. Helaas betekent dit laatste dat er vuil achter gelaten wordt in de natuur. Stom natuurlijk! Want laat de natuur met al haar mooie groen en bloeiende bomen, planten, struiken, etc de winnaar zijn van de situatie waar we nu in zitten.


  lees verder »
 • Tips voor thuis (na het thuiswerken)

  15 april 2020

  Deel dit nieuws via:

  Een ieder is al even thuis aan het werk en heeft wel of niet zijn/haar draai gevonden. Om de dagen zo leuk mogelijk te maken met zoveel mogelijk variatie, hebben we hier wat tips bij elkaar verzameld. Om na(ast) het thuiswerken lekker divers actief te zijn. Of om lekker muziek te luisteren, aan een nieuwe serie op Netflix te beginnen óf een goed (gratis) boek te lezen. Bewegen moeten we ook niet vergeten nu we niet naar de sportschool gaan. Dus gebruik de ruimte in je huis, tuin of balkon om je benen in je nek (proberen) te leggen. Heb je zelf tips? Deel deze met ons, je vrienden of buren. Gewoon omdat het kan.


  lees verder »
 • Collega's KOOT bezorgen medicijnen

  08 april 2020

  Deel dit nieuws via:

  Diverse medewerkers van KOOT helpen, in deze periode, apotheken in Rotterdam. Met de bezorging van medicijnen aan huis. Deze week zijn o.a. Marc, Nick én Leoni onderweg in Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Schiebroek. Vooraf zijn ze geïnstrueerd en geïnformeerd waar op te letten, wat mee te nemen en bijvoorbeeld ook wat niet te doen.


  lees verder »
 • Inge naait mondkapjes voor Humanitas

  06 april 2020

  Deel dit nieuws via:

  In deze periode is een ieder op zijn of haar manier actief om naast de normale werkzaamheden (al dan niet thuis of op kantoor) de tijd thuis door te komen. KOOT-collega Inge van de Water is in haar vrije tijd druk doende met een nieuwe hobby, namelijk het (ver)maken en naaien van haar eigen kleding. Thuis achter een geleende naaimachine is ze aan de slag met het naaien van jurkjes voor haar zelf, zus en vriendinnen. En is zij nu actief met een speciaal project. Door het ernstige tekort aan mondkapjes is haar naaischool gevraagd om hier een bijdrage aan te leveren."Natuurlijk zei ik meteen ja!", vertelt een enthousiaste Inge, die tot dusver al zeven mondkapjes gemaakt heeft. En nog lang niet er mee klaar is.


  lees verder »
 • Puzzelen of je eigen kleding naaien terwijl je thuis moet blijven

  01 april 2020

  Deel dit nieuws via:

  Ben je na bijna drie weken lichte ophokplicht wel uitgekletst met je partner? En heb je even geen zin om wéér een nieuwe serie op Netflix te starten. Dan kun je je altijd nog wagen aan een ouderwets bordspel of ander spelletje. Of wat dacht je ervan om naald en draad er bij te pakken én je eigen kleding te maken. Ook binnen KOOT zijn diverse medewerkers creatief. Bijvoorbeeld Nick die samen met zijn vriendin een puzzel van 1000 stukjes aan elkaar legde. Of Inge die nog meer tijd aan haar handwerk-hobby kwijt kan door nu nog meer thuis te zijn. Meerdere kledingstukken zijn al af. Door de verlenging van maatregelen duurt het helaas langer voordat het normale leven weer begint. Misschien toch maar aan die puzzel beginnen?


  lees verder »
 • Als je haar maar goed zit...

  31 maart 2020

  Deel dit nieuws via:

  Hebben we straks allemaal haar tot op onze schouders of nog langer? Misschien zit je nu al met je handen in je te lange, uitgegroeide haar en zijn de bad hairdays niet meer te tellen. Nu alle kappers dicht zijn kan de verleiding om zelf de schaar ter hand te nemen groot zijn. "Niet doen", zeggen kappers. “Vaak zijn we dan maanden of langer bezig om het weer in het juiste model te krijgen.” Maar wat nu als je geregeld op bezoek gaat bij de kapper, alleen nu gaat dit niet doordat deze dicht is? Wees geduldig dan en pas je aan. Maar ga vooral niet zelf aan de slag, aldus meerdere kappers. Dit advies geldt zowel voor vrouwen als mannen. Nieuwsgierig wat je wél met lang haar kan doen? Lees hier verder voor alle tips.


  lees verder »
 • Corona-update van(uit) KOOT

  16 maart 2020

  Deel dit nieuws via:

  Alle ingeplande interviews/intake-gesprekken met werkzoekenden op de vestiging van KOOT worden/zijn veranderd naar een gesprek via o.a. WhatsApp-video, Facetime of telefoon. Alle medewerkers van KOOT zijn telefonisch én per e-mail bereikbaar. We willen een ieder veel succes/sterkte wensen voor nu én de aankomende periode.


  lees verder »
 • Hoe schrijf ik een cv?

  06 november 2019

  Deel dit nieuws via:

  Een cv schrijven lijkt niet zo lastig, maar een Recruiter kijkt heel anders naar jouw cv dan je zelf doet. Ze letten op andere zaken dan de mooie opmaak of de competenties die jij in je CV zet. Om een inzicht te geven in hoe een Recruiter naar jouw CV kijkt, hebben wij een een whitepaper met tips opgesteld. Zodat jouw CV straks er nóg beter uitziet.


  lees verder »
 • Stagiaire Manon schrijft over haar KOOT-ervaring

  05 augustus 2019

  Deel dit nieuws via:

  Voor een periode van twee maanden heeft Human Resource Management stagiaire Manon Duker het team van KOOT versterkt in Amsterdam. Lees hier hoe Manon haar stage heeft ervaren.


  lees verder »
 • "In zes maanden stage heb ik mijzelf ontwikkeld als persoon."

  28 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  De afgelopen zes maanden heeft afstudeerstagiair Giovano van Ree het team van KOOT versterkt in Rotterdam. Voor zijn studie 'International Business & Management Studies' aan de Hogeschool Rotterdam heeft hij onderzoek uitgevoerd bij de businessunit KOOT Overheid. "Ik heb mijzelf weten te ontwikkelen op het gebied van kennis en skills maar vooral ook als persoon.", aldus een tevreden Giovano aan het eind van zijn stage. Lees hier hoe hij zijn stage heeft ervaren.


  lees verder »
 • 7 LinkedIn tips voor meer zichtbaarheid

  28 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  LinkedIn is een heel krachtig kanaal om jezelf zichtbaar te maken vooral in een zakelijk netwerk. LinkedIn is jouw digitale identiteit oftewel een online curriculum vitae. In dit artikel laten we jou zien hoe jij het maximale uit jouw LinkedInprofiel haalt, zodat jouw zichtbaarheid toeneemt en mensen eerder contact met jou opnemen.


  lees verder »
 • "Een leerzame en afwisselende stage binnen een gezellig team!"

  26 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Yara heeft voor twee maanden KOOT Techniek versterkt als stagiaire. Tijdens haar stage is zij voornamelijk bezig geweest met werving & selectie en daarnaast is zij actief geweest met het schrijven van artikelen op social media. Als je het haar vraagt was het een leerzame en afwisselende stage binnen een gezellig team! Lees hieronder meer over haar ervaring bij KOOT.


  lees verder »
 • Hoe blijf ik mijn sollicitatiezenuwen de baas?

  24 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Heb jij wel eens last van zenuwen voor een sollicitatiegesprek? Het voelen van een beetje spanning is doodnormaal maar zodra je trillende handjes en rode vlekken krijgt, wordt het toch een probleem. Deze uiterlijke kenmerken kunnen jouw kans op een baan verkleinen. Geen zorgen, het toepassen van de volgende zes tips kan jou zeker helpen!


  lees verder »
 • KOOT viert internationale dag van de muziek

  21 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Vandaag wordt de dag van de muziek wereldwijd gevierd. Over muziek is veel te zeggen. Naast dat het ontspanning geeft, verbindt en amuseert, heeft muziek verschillende invloeden op de werkvloer. De één wordt gestimuleerd om harder te werken, terwijl de ander juist afgeleid raakt. Hoe productief is muziek op de werkvloer?


  lees verder »
 • Het open kantoor: Productieve jungle of stressvolle oase?

  19 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Kantoorruimtes worden steeds meer omgebouwd tot drukke kantoortuinen, met als doel een dynamische werkomgeving waarin ideeën gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden. In hoeverre is deze trend gezond voor organisaties en hun werknemers?


  lees verder »
 • De ervaringen van stagiaire Julian bij KOOT

  18 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Vanaf september 2018 is Julian Keizerwaard werkzaam geweest bij KOOTprofessionals als Stagiair Accountmanager. Wanneer je stage loopt bij KOOTprofessionals, maak je onderdeel uit van het team en leer je op een praktijkgerichte manier de ins en outs van de werkzaamheden binnen KOOT. Begin juni heeft Julian zijn stage afgerond. Hoe heeft hij zijn stageperiode ervaren?


  lees verder »
 • Jongeren vinden techniek steeds interessanter

  04 juni 2019

  Deel dit nieuws via:

  Middelbare scholieren zijn steeds meer geboeid door techniek. Jongeren raken gewend aan technologie om zich heen en ervaren het als iets vanzelfsprekends. Ze gaan vaker de uitdaging aan om bèta-vakken te volgen, maar vinden de lessen tegelijkertijd saai.


  lees verder »
 • Het voetbalteam van KOOT in actie

  29 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Vanavond gaat KOOT voetballen. We doen mee aan het Villex Wonen Businessclub BVV Barendrecht VoetbalToernooi. De coaches van het team hebben een elftal samengesteld waarbij een ieder voor zijn/haar talent een plek in het team verdient. Nieuwsgierig wie (en waarom) de geselecteerde KOOT-spelers vanavond zijn?


  lees verder »
 • Tips voor een stressvrije werkdag

  27 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Stressvrij werken is één van de grootste uitdagingen voor iedereen met een kantoorbaan. We moeten steeds meer werk doen met minder mensen, en de hoeveelheid informatie die op ons af komt neemt alleen maar toe. Psycholoog en auteur Thijs Launspach is stress-expert. Wekelijks schrijft hij voor AD een column met adviezen om jouw werkdag stressvrij te houden.


  lees verder »
 • Personeelstekort in technische sector blijft problematisch

  17 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Het merendeel van de technici op de arbeidsmarkt is ouder dan 40 jaar. Een nóg groter probleem is dat er te weinig jongeren zijn die dit gat kunnen opvullen wanneer deze werknemers met pensioen gaan. 80 procent van de technische werkgevers voorspelt dat deze kritische situatie de komende vijf jaar zal voortduren.


  lees verder »
 • Wat levert een Marketing Communicatie stage bij KOOTprofessionals je op?

  13 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Elk half jaar versterkt een stagiair(e) het Marketing Communicatie team. Afgelopen 4 maanden was dat Alicia Lisapaly. Ze heeft het ontzettend leuk, maar vooral ook leerzaam gehad. In dit blog zoomen we in op werken bij KOOTprofessionals als Marketing Communicatie stagiair. Alicia deelt haar ervaringen!


  lees verder »
 • Waarom een kantoorhond zorgt voor meer geluk en minder stress

  13 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Heeft u hem al gezien? Topaz is de eerste, die de bezoekers bij KOOT enthousiast begroet als de deur open gaat. Dat doet hij kwispelend, want Topaz is een hond. Sinds de start van KOOT, ruim 7 jaar geleden, is dit huisdier van Sylvia en Marco van Kooten bijna dagelijks op kantoor te vinden. ‘Hij is een levend stressballetje.’ aldus collega Anouk met een glimlach.


  lees verder »
 • KOOT Sociaal wordt KOOT Overheid

  01 mei 2019

  Deel dit nieuws via:

  Achter de schermen waren we er al even mee bezig. Vanaf vandaag treden we officieel naar buiten met de naam KOOT Overheid. KOOTprofessionals is een bekende naam en als detacheerder een vertrouwd gezicht binnen het Sociaal Domein. Een logische stap dus om onze dienstverlening uit te gaan breiden naar andere gemeentelijke terreinen.


  lees verder »
 • Wie haalt er koffie/thee op kantoor?

  24 april 2019

  Deel dit nieuws via:

  Haal jij altijd koffie of thee voor je collega’s maar zij nooit voor jou? Met de Kantoor Roulette bepaal je eenvoudig wie van je collega’s aan de beurt is. Spin het rad en laat het lot bepalen!


  lees verder »
 • Werving vast personeel in het Sociaal Domein

  11 april 2019

  Deel dit nieuws via:

  De arbeidsmarkt is in beweging. Volop. En het bewegingstempo lijkt alleen maar toe te nemen. Organisaties (zowel in de publieke als in de private sector) zien in toenemende mate dat het een uitdaging is om de personele bezetting op orde te krijgen én te houden.


  lees verder »
 • Het aantal banen groeit, maar de werkloosheid blijft

  10 april 2019

  Deel dit nieuws via:

  Tegenwoordig is er veel werk te vinden, maar hoe kan het dat de werkloosheid niet op recordlaagte staat? Een vraag die niet snel beantwoord kan worden, zeker als je ziet dat per 100 werklozen er 80 vacatures waren eind 2018.


  lees verder »
 • Trots op film van KOOT

  08 april 2019

  Deel dit nieuws via:

  Vanaf vandaag (8 april) staat onze film online. Waar wij héél trots op zijn. In nauwe samenwerking met Trenchcoat Film (hét film- en animatiebedrijf van Rotterdam) hebben we de film tot het gewenste succes gebracht. Nieuwsgierig hoe?


  lees verder »
 • Krapte arbeidsmarkt : Waar liggen de kansen?

  03 april 2019

  Deel dit nieuws via:

  Acht van de twaalf provincies hebben het moeilijk om werknemers te vinden. Eind 2018 hadden alleen de provincies Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen een ‘’gemiddelde’’ arbeidsmarkt, meldt het UWV.


  lees verder »
 • Zomertijd; (eerder) je bed uit

  29 maart 2019

  Deel dit nieuws via:

  Een uur eerder wakker worden? Niet helemaal natuurlijk, maar zo voelt het wel want de zomertijd wordt dit weekend weer van kracht. In oktober 2018 is besloten dat we de komende jaren nog steeds te maken hebben met het voor- en achteruit gaan van de klok. Om het voor een ieder eenvoudiger te maken, wordt in dit artikel uitgelegd hoe je er mogelijk mee om kunt gaan.


  lees verder »
 • Maandagochtend-tips: De week goed beginnen!

  25 maart 2019

  Deel dit nieuws via:

  Waarom is de maandag geweldig? Het is natuurlijk weer maandag en dit kan voor velen veel stress opleveren. Hieronder een paar maandagochtend-tips om ervoor te zorgen dat de maandag voor jou en jouw collega’s positief uit gaat pakken!


  lees verder »
 • Interne transfer van Financieel naar Logistiek

  18 maart 2019

  Deel dit nieuws via:

  Vanaf 18 maart is Yoël van Dalen aan de slag bij KOOT Logistiek. De 23-jarige sluitpost van VV Heerjansdam is geen onbekende voor het logistieke onderdeel van KOOTprofessionals. Dagelijks werkte hij namelijk al bij KOOT Financieel maar heeft hij nu de overstap gemaakt.


  lees verder »
 • Tips om om te gaan met sollicitiestress - Sollicitatietips #6

  14 maart 2019

  Deel dit nieuws via:

  Zelfs ervaren dansers en zangers hebben nog steeds iedere keer stress op het podium. Simpele trucs die zij gebruiken kan jij ook heel effectief toepassen bij sollicitatiegesprekken door bijvoorbeeld een paar keer in hoog tempo een trap op en neer te lopen om daarna een gedicht voor te dragen. Zo leer je je stem te beheersen, ook al heb je het gevoel dat je hart je lijf uit bonst. Voor meer tips lees het volledige artikel.


  lees verder »
 • Geslaagde Snertwerklunch

  25 januari 2019

  Deel dit nieuws via:

  Het team van KOOT kan terugkijken op een geslaagde Snertwerklunch. Op het parkeerterrein van KOOTprofessionals was iedereen welkom om een lekker bakje verse erwtensoep te komen eten. Uiteraard mocht ook het roggebrood met katenspek niet ontbreken. Ruim zeventig bekenden, maar ook tal van (langslopende) belangstellenden hebben genoten van de lunch. Deze gezellig eerste editie van de Snertwerklunch smaakt naar meer...


  lees verder »
 • Met deze 20 tips versla je Blue Monday

  18 januari 2019

  Deel dit nieuws via:

  Het is weer bijna zover...De derde maandag van het jaar! Door velen wordt dit ook wel Blue Monday genoemd. Feitelijk betekent dit niets anders als de meest deprimerende dag van het jaar. De Kerst(vakantie) is voorbij, enkele kilootjes zwaarder, je goede voornemens zijn al mislukt en je banksaldo is laag. En het is ook nog eens de eerste dag na een vrij weekend. Maar ga niet gelijk in de put zitten...hierbij twintig tips om de Blue Monday te verslaan!


  lees verder »
 • Een hand of toch drie zoenen?

  01 januari 2019

  Deel dit nieuws via:

  Het is wéér zover, de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Dit betekent dat de onvermijdelijke nieuwjaarswens voor de deur staat en daar blijkt nogal wat verwarring over te zijn. Want geef je een collega nou een hand of toch drie zoenen? De nieuwjaarswens zorgt veelal voor ongemakkelijke situaties die je het liefst probeert te vermijden. Hoe je hiermee om kunt gaan? Iedereen op dezelfde manier begroeten en directe communicatie.


  lees verder »
 • Een kerstpakket óf een cadeaubon?

  17 december 2018

  Deel dit nieuws via:

  De laatste week voor de kerstdagen staat vaak gelijk aan de week van de kerstpakketten en -presentjes. Menig werknemer kijkt reikhalzend uit naar hét moment, terwijl een ander zijn/haar cadeau tot de maand maart op zijn/haar bureau laat staan. Grote kans dat het kerstpakket dat je dit jaar krijgt duurder is dan dat van vorig jaar. Het kerstcadeau van dit jaar is gemiddeld 12 % meer waard ten opzichte van 2017. Werkgevers geven weer meer geld uit aan het eindejaarsgeschenk. En dat is te merken aan de inhoud van het pakket.


  lees verder »
 • Een nieuwe baan juist in december scoren!

  11 december 2018

  Deel dit nieuws via:

  Ondanks dat december als meest rustige maand wordt gezien op de arbeidsmarkt, is het (volgens Forbes) dé maand voor een carrièreswitch. Doordat in geen enkele maand zo weinig mensen vacatures zoeken, maken sollicitanten in december relatief wel veel kans. Veel mensen gebruiken de relatief rustige tijd juist om hun cv te updaten, om in januari het goede voornemen van een nieuwe baan om te zetten in daden. Ook bij KOOT zien we veel mensen actief op zoek gaan naar een nieuwe baan en wordt er veel gesolliciteerd op de diverse vacatures.


  lees verder »
 • KOOT-FIFA-toernooi op Black Friday

  26 november 2018

  Deel dit nieuws via:

  Op de avond van Black Friday (23 november) werd er door tien heren van KOOT een heus WKOOT-FIFA-toernooi gespeeld in Rotterdam. Wat startte als een grapje tijdens de lunch (anderhalve maand ervóór) eindigde in een zeer gezellige avond, na werktijd, op de vestiging van KOOTprofessionals aan de K.P. van der Mandelelaan 82. Om 17.00 uur werd er afgetrapt met de twee wedstrijden Nederland-Brazilië en Argentinië-België. Twee van deze vier teams speelden ruim drieënhalf uur later de spannende finale om de uiteindelijke winst én eer.


  lees verder »
 • KOOT proost met Talent Peaks

  08 november 2018

  Deel dit nieuws via:

  Ruim een jaar werkt KOOT naar volle tevredenheid samen met Talent Peaks. De consultancy organisatie is niet alleen specialist in de client- en candidate-journey maar ook nog actief als bier brouwende sponsor voor drie sporters. Vrijdag 2 november hebben wij daar op geproost tijdens onze after-summer-BBQ.


  lees verder »
 • Nick gaat (ook) voor KOOT scoren

  08 november 2018

  Deel dit nieuws via:

  Donderdag 1 november is Nick van Staveren gestart bij KOOTprofessionals, waar hij actief gaat zijn als Recruiter op de businessunit Logistiek op de vestiging in Schiphol-Rijk. De 23-jarige Zwaanshoeker heeft heel veel zin om samen met Elise Koebrugge (Accountmanager Logistiek) te werken. "Voor KOOT ga ik veel kandidaten werven om voor hen een nieuwe baan te vinden", aldus de sportieve Nick. Drie avonden per week traint hij bij de derde divisionist VV Noordwijk, om op zaterdag zijn doelpunten te scoren.


  lees verder »
 • Vaker in de file tot 2023

  30 oktober 2018

  Deel dit nieuws via:

  De komende jaren moeten we rekening houden met meer en langere files. Tot 2023 zien automobilisten hun reistijd met ruim een derde toenemen, staat in een rapport dat minister Cora van Nieuwenhuizen naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.


  lees verder »
 • Een tekort aan technisch personeel

  26 oktober 2018

  Deel dit nieuws via:

  Het wordt steeds lastiger goed technisch personeel te vinden. Waar veel bedrijven de werving altijd zelf deden, merken deze nu dat dit steeds lastiger wordt. Dit komt voor een groot deel door de afnemende instroom van nieuw technisch talent. Doordat de instroom afneemt en de vraag toeneemt zoeken organisaties nieuwe manieren om aan technisch personeel te komen, denk hierbij aan het zelf opleiden of door buiten de grenzen te kijken. Lees hieronder het FD artikel 'Geen technisch personeel? Dan maar zelf opleiden' van 24 oktober 2018.


  lees verder »
 • Win 2 kaarten voor Excelsior - FC Groningen

  22 oktober 2018

  Deel dit nieuws via:

  Op vrijdag 2 november spelen Excelsior en FC Groningen om 20:00 uur tegen elkaar in het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam. Voor KOOT Financieel is dit een bijzondere wedstrijd, aangezien drie KOOT-medewerkers onder de trainers van beide eredivisionisten speelden.


  lees verder »
 • Patat voor de buren op Schiphol-Rijk

  14 september 2018

  Deel dit nieuws via:

  Sinds begin van dit jaar is KOOTprofessionals actief in Schiphol-Rijk. Vanaf onze locatie aan Koolhovenlaan 100. Hier zijn we actief met KOOT Logistiek en KOOT Financieel. Vanmiddag hebben we kennis gemaakt met onze buren en hen getrakteerd op een zak patat. Tussen 12.00 en 13.30 uur zijn zij langs geweest en hebben we met hen 'geluncht' op de vrijdagmiddag. Het was heerlijk!


  lees verder »
 • KOOT Financieel nu óók actief vanuit Schiphol-Rijk

  03 september 2018

  Deel dit nieuws via:

  Vanaf 1 augustus is Vural Karabulut gestart bij KOOTprofessionals. Vanuit de vestiging op Schiphol-Rijk is hij nu een ruime maand actief met bemiddeling van financials voor de regio’s Noord Holland, Flevoland en Utrecht.


  lees verder »
 • Veel vacatures, groei in economie maar lonen blijven achter

  14 augustus 2018

  Deel dit nieuws via:

  Wederom groeit de economie. Maar desondanks stijgen de lonen niet zo hard als tien jaar terug. Raadselachtig, vindt het CBS.Het afgelopen kwartaal groeide de Nederlandse economie harder dan veel andere Europese markten. Met een groeipercentage van 0,7 procent bleef Nederland Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voor, tonen vandaag gepresenteerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het resultaat: maar liefst 250.000 openstaande vacatures en meer vaste contracten. Opvallend genoeg betekent dat niet dat de lonen net zo hard meestijgen.


  lees verder »
 • KOOT contracteert Yoël van Dalen

  13 augustus 2018

  Deel dit nieuws via:

  Ruim twee weken voor het einde van de transferperiode heeft KOOT financieel Yoël van Dalen vastgelegd. De jonge Bachelor of Business Administration is zichtbaar blij met de kans die hij krijgt bij de professionele arbeidsbemiddelaar uit Rotterdam. "Ik heb er zin in en ga aan KOOT laten zien wat ik in huis heb. Diverse balletjes omhoog houden om uiteindelijk te scoren. Om zowel klant als kandidaat tevreden te stellen."


  lees verder »
 • De reserves op de arbeidsmarkt raken snel op

  22 juli 2018

  Deel dit nieuws via:

  Voor werkgevers dunt het aantal potentieel beschikbare nieuwe werknemers snel verder uit. De arbeidsreserves raken op. In de bouw en de ICT remmen personeelstekorten de groei al en deze problematiek breidt zich snel uit.


  lees verder »
 • KOOT feliciteert geslaagde STC'ers

  06 juli 2018

  Deel dit nieuws via:

  Donderdagavond 5 juli was de diploma-uitreiking van de MBO-opleiding Manager Havenlogistiek (niveau 3 en 4) op het Scheepvaart & Transport College. Frank Pikart - van den Heuvel en Mike van Pelt (van KOOT Logistiek) waren aanwezig om alle geslaagden (en docenten) te verrassen met een KOOT-strandbal én felicitatiekaart.


  lees verder »
 • Teamuitje KOOT op 14 juni

  13 juni 2018

  Deel dit nieuws via:

  Donderdag 14 juni zijn we beperkt bereikbaar. Vanaf 11.00 uur zijn we niet aanwezig en genieten we van een teamuitje.


  lees verder »
 • Port Exhibition 2018 was een succes voor KOOT

  08 juni 2018

  Deel dit nieuws via:

  'The day after the night(s) before' is vandaag! Het team van KOOT kijkt met een trotse glimlach terug op een geslaagde Port Exhibition 2018.


  lees verder »
 • Tot ziens bij KOOT op 'Mosselen aan de Maas'?

  31 mei 2018

  Deel dit nieuws via:

  In navolging van 2017 staat het team van KOOTprofessionals wéér op Port Exhibition Rotterdam. Op woensdag 6 en donderdag 7 juni op het RDM-terrein in Rotterdam-Heijplaat.


  lees verder »
 • KOOT is AVG-Proof per 25 mei 2018

  25 mei 2018

  Deel dit nieuws via:

  Ook KOOTprofessionals heeft de afgelopen tijd diverse maatregelen getroffen om AVG-proof te worden. Zowel voor onze eigen organisatie, maar nog veel belangrijker voor onze kandidaten en voor onze klanten.


  lees verder »
 • ‘KOOT’er’ Leon Bot speelt kampioenswedstrijd met Kozakken Boys

  24 mei 2018

  Deel dit nieuws via:

  “Aanstaande zaterdag moeten wij laten zien dat we de beste amateurploeg van Nederland zijn”, vertelt Kozakken Boys-middenvelder Leon Bot met trots. Vol goede moed en vertrouwen kijkt hij uit naar de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen VV Katwijk. “Natuurlijk gaaf om thuis de kampioenswedstrijd te spelen tegen de club die nu nog nummer 1 staat in de Tweede Divisie. En dan winnen natuurlijk!”


  lees verder »
 • Marco Blokmaker versterkt KOOT Techniek

  23 mei 2018

  Deel dit nieuws via:

  Dinsdag 22 mei is Marco Blokmaker gestart bij KOOT Techniek. Hij gaat aan de slag als Senior Accountmanager en zich richten op technische werkzoekenden én bedrijven.


  lees verder »
 • 'Jaarlijkse uitkering vakantiegeld een soort zelfbescherming'

  22 mei 2018

  Deel dit nieuws via:

  Van oudsher zijn mei en juni de maanden waarin het vakantiegeld (officieel vakantiebijslag) wordt uitbetaald. Een groot gedeelte van Nederland krijgt dit geld één keer in het jaar op de rekening gestort en eigenlijk is dat maar goed ook.


  lees verder »
 • KOOT Techniek van start per 9 februari 2018

  09 februari 2018

  Deel dit nieuws via:

  Met gepaste trots is KOOTprofessionals gestart met de business unit Techniek gericht op werving en selectie van technische professionals (MBO/HBO/WO) kantoorfuncties.


  lees verder »
 • KOOT opent vestiging in Schiphol-Rijk

  18 januari 2018

  Deel dit nieuws via:

  Per 15 januari is KOOTprofessionals aan de slag in Schiphol-Rijk. In deze regio gaan zij zich richten op de werving en selectie van logistiek office-personeel, net zoals zij vanaf 2011 al succesvol in regio Rotterdam doen.


  lees verder »
 • Eerste PubQuiz van KOOT was zeer geslaagd!

  10 november 2017

  Deel dit nieuws via:

  Donderdagavond 9 november was de eerste PubQuiz van KOOT in restaurant Courzand in Rotterdam-Heijplaat.


  lees verder »
 • Taart op eerste werkdag voor Frank

  01 maart 2017

  Deel dit nieuws via:

  Vandaag (1 maart) is Frank Pikart-van den Heuvel gestart als Senior Accountmanager bij KOOT logistiek. Welkom bij KOOTprofessionals en heel veel succes.


  lees verder »
 • Er is altijd iets te doen bij Hornbach...

  08 februari 2017

  Deel dit nieuws via:

  KOOT Executive gaat als preferred supplier aan de slag voor Hornbach.


  lees verder »
 • Twee starters bij KOOT Sociaal

  03 januari 2017

  Deel dit nieuws via:

  Deze week zijn Nadiah Hatuluwaja en Rebecca Lagendijk gestart bij KOOT Sociaal. Beide dames gaan aan de slag als Accountmanager! Welkom bij KOOT en heel veel plezier en succes!


  lees verder »
 • Beste wensen voor 2017

  02 januari 2017

  Deel dit nieuws via:

  Het team van KOOT wenst jou een goed, succesvol én gezond 2017 toe!


  lees verder »
 • Tips van Topaz

  30 december 2016

  Deel dit nieuws via:

  Net als knallende kurken en oliebollen hoort vuurwerk voor ons bij het inluiden van het nieuwe jaar. Maar voor huisdieren betekent het afsteken van gillende keukenmeiden en rotjes veel angst en stress. Met onderstaande tips van onze mascotte Topaz houd je de jaarwisseling ook voor jouw hond, kat, konijn of ander dier prettig.


  lees verder »
 • Fijne feestdagen!

  20 december 2016

  Deel dit nieuws via:


  lees verder »
 • Interview Marco in winter-editie Friends in Business

  19 december 2016

  Deel dit nieuws via:

  Donderdag 15 december was de presentatie van de winter-editie van het Friends in Business-magazine. Een mooie editie inclusief een interview met Marco van Kooten.


  lees verder »
 • KOOT partner van Rotterdamse Sporticonen

  15 december 2016

  Deel dit nieuws via:

  KOOTprofessionals treedt toe tot de groep partners van Rotterdamse Sporticonen. Afgelopen week heeft Marco van Kooten een samenwerking voor 2017 afgesloten met voorzitter Ed van Leeuwen. Rotterdamse Sporticonen verbindt de sporticonen via de jeugd aan de toekomst van de stad.


  lees verder »
 • Nieuwe collega: Milene Zaat Accountmanager bij KOOT Financieel

  14 september 2016

  Deel dit nieuws via:

  Met ingang van 12 september is Milène Zaat als Accountmanager Financieel in dienst getreden bij KOOTprofessionals. Milène werkt bij de op 1 september gelanceerde nieuwe business unit Financieel en wordt het aanspreekpunt voor zowel financiële werkzoekenden als voor opdrachtgevers die behoefte hebben aan een financiële collega.


  lees verder »
 • Gemeente Westland is het sociaalst

  14 september 2016

  Deel dit nieuws via:

  De gemeente Westland is de meest sociale gemeente van Nederland. Dat vindt de FNV in haar tweejaarlijkse ‘Lokale Monitor’. Daarin wordt het sociaal beleid van gemeenten getoetst. Aan de monitor deden 144 gemeenten mee.


  lees verder »
 • Ook op kantoor is het warm...

  19 juli 2016

  Deel dit nieuws via:

  Eindelijk zijn er zomerse temperaturen in Nederland. Wat hebben we hier naar uitgekeken! Maar wat nu als je gewoon aan het werk bent!? Daarom hierbij tien tips om jou te helpen de hitte beter te doorstaan.


  lees verder »
 • Jennifer Pool is gestart bij KOOT ICT

  11 juli 2016

  Deel dit nieuws via:

  Vandaag is Jennifer gestart bij KOOT ICT als Recruiter. Haar 1e dag is gelijk goed gevierd met de heerlijke slagroomtaart van KOOT. Welkom Jennifer en heel veel succes!


  lees verder »
 • Nieuw: Stagiair bij KOOT Logistiek

  15 juni 2016

  Deel dit nieuws via:

  Mijn naam is Gilles van Winkel en ik ben sinds maart actief bij KOOTprofessionals als stagiair. Ik ben werkzaam bij KOOT Logistiek en heb het prima naar mijn zin. Na twee maanden heeft KOOTprofessionals mij een traject aangeboden om werken te combineren met leren als Junior Accountmanager, wat ik met beide handen heb aangegrepen. Dit traject houdt in dat ik de komende twee jaar 4 dagen in de week actief ben. Woensdag is mijn vaste dag dat ik naar school ga.


  lees verder »
 • Voorspel nu de EK-OOTprofessionals Poule

  09 juni 2016

  Deel dit nieuws via:

  Maak toch nog wat van het EK. In nog geen 5 minuten heb je jouw uitslagen voorspeld. Doe nu direct mee met de KOOTprofessionals EK-Poule. Meedoen kan tot uiterlijk vrijdag 10 juni om 21:00 uur. De winnaar ontvangt thuis of op het werk een originele KOOTtaart.


  lees verder »
 • Verdien een bioscoopbon als bijna-afgestudeerde

  24 mei 2016

  Deel dit nieuws via:

  Heb jij jouw logistieke MBO- óf HBO-opleiding bijna afgerond? En ben je op zoek naar een nieuwe baan? Lees dan snel verder...


  lees verder »
 • Drink jij je koffie straks uit deze mok?

  23 mei 2016

  Deel dit nieuws via:

  Voor de businessunit Sociale Zekerheid zijn wij druk op zoek naar een nieuwe collega! Misschien ben jij de persoon die wij zoeken óf ken jij diegene die juist past bij deze sales-vacature? Lees hier in het kort wat wij zoeken.


  lees verder »
 • Aparte vragen bij je sollicitatiegesprek - Sollicitatietips #5

  19 mei 2016

  Deel dit nieuws via:

  Een goede voorbereiding op je sollicitatiegesprek is belangrijk. Denkend aan je sterke punten, een korte omschrijving van jezelf en hoe jij jezelf ziet over vijf jaar. Vragen van je nieuwe werkgever welke je kan verwachten. Maar er zijn ook vragen waar je even over na moet denken, zoals; Wat zijn dingen waarin je gefaald hebt en hoe heb je ervan geleerd?


  lees verder »
 • Aantal online vacatures 1e kwartaal met 22,3 procent gestegen

  26 april 2016

  Deel dit nieuws via:

  Het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2016 toont een stijging van 22,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed in haar rapport: De Nederlandse online vacaturemarkt in Q1 2016.


  lees verder »
 • 8 Dingen Die Alleen Succesvolle Werkzoekenden Kunnen Zeggen - Sollicitatietips #4

  04 april 2016

  Deel dit nieuws via:

  Een traditionele/ouderwetse zoektocht naar jouw droombaan is echt niet meer effectief. Lees nu verder waarom.


  lees verder »
 • 1 april...kikker in je bil

  01 april 2016

  Deel dit nieuws via:

  Het is maar 1 keer per jaar 1 april. De enige dag in het jaar dat je achterdochtig en onbetrouwbaar tegelijk mag zijn. Weet je nog geen geschikte grap, haal dan wat inspiratie uit de volgende kantoorgrappen.


  lees verder »
 • Wat zijn nu en voor de toekomst de 5 belangrijkste ICT-functies

  29 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Wilbert van den Bliek, Algemeen Directeur van SQS BeNeLux en expert voor het topic Development op Computable, gaf op 29 maart 2016 zijn visie op de vijf belangrijkste ICT-functies/titels. Hij geeft zijn vijf ideeën voor wat je later met het oog op software kwaliteit kunt worden in de ICT-branche.


  lees verder »
 • Het uitzicht is nieuw. KOOT is verhuisd.

  18 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  De afgelopen dagen is de verhuizing tot in de puntjes voorbereid en gisteren was het zover. De verhuizing van Max Euwelaan 61 naar K.P. van der Mandelelaan 82.


  lees verder »
 • KOOTprofessionals gaat verhuizen

  11 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Volgende week is het dan zover. De komst van de 2 nieuwe business units ICT en Executive, de groei bij de bestaande units Logistiek en Sociale Zekerheid, het groeiend aantal intakes met kandidaten en mogelijkheden om nog verder te groeien heeft er toe geleid dat een verhuizing noodzakelijk is.


  lees verder »
 • Bloemen en champagne als dank voor nieuwe baan

  09 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Zojuist is Jeroen de Wit verrast met bloemen en champagne door Vincent, die per 1 februari aan de slag is gegaan als Planner bij Farm Trans in Zevenbergen.


  lees verder »
 • Ontvang logistieke vacatures op maat

  09 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Ontvang nu logistieke vacatures op maat. Vink aan welke vacatures je wenst te ontvangen. Meld je nu aan voor de Logistieke Vacatures nieuwsbrief en mis nooit meer een vacature.


  lees verder »
 • Jolanda van Kessel winnares Monopoly Rotterdam

  08 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Vanmiddag heeft Jolanda van Kessel haar gewonnen Monopoly Rotterdam in ontvangst genomen.


  lees verder »
 • Winnaar winactie Monopoly Rotterdam bekend

  07 maart 2016

  Deel dit nieuws via:

  Uit de vele reacties voor de winactie van februari is er een winnaar geloot. Jolanda van Kessel heeft gewonnen en mag binnenkort zich de trotse eigenaar noemen van de gelimiteerde editie van Monopoly Rotterdam. Gefeliciteerd hiermee.


  lees verder »
 • Schrikkeldag met of zonder extra kosten

  29 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Iedereen heeft het vandaag over schrikkeldag. De extra dag welke eenmaal in de vier jaar voorbij komt. Volgens het NIBUD kost dit gemiddeld 13 euro per gezin. Een ander zegt weer dat dit onzin is.


  lees verder »
 • Lichte stijging zeeschepen in Rotterdamse haven

  25 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Vorig jaar kwamen er in de Rotterdamse haven 29.122 zeeschepen aan, tegen 29.014 in 2014. Het is een geringe toename, maar het is wel voor het eerst sinds 2007 dat er sowieso groei is.


  lees verder »
 • Sociale Zekerheid vacatures op maat

  23 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Ontvang nu Sociale Zekerheid vacatures op maat. Vink aan welke vacatures je wenst te ontvangen. Meld je nu aan voor de Sociale Zekerheid Vacatures nieuwsbrief en mis nooit meer een vacature.


  lees verder »
 • Praatje pot bij sollicitatiegesprek - Sollicitatietips #3

  23 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Praatje pot, small talk of kletspraatje. Iedereen kent het wel. Maar juist dat praatje pot is wel een belangrijk onderdeel van het sollicitatiegesprek.


  lees verder »
 • 8 signalen dat je een baan hebt die bij je past

  22 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Je hoort steeds vaker dat mensen tussen de 20 en 30 het roer omgooien. Mensen kiezen vaker voor zichzelf en hun passie, dan voor het plaatje en de perfecte baan of het geld. Maar hoe weet je of je een baan hebt die bij je past? En hoe luister je naar je gevoel? Hierbij acht signalen waaraan jij kan zien dat je een baan hebt die bij je past.


  lees verder »
 • Nederland logistiek in trek bij oosterburen

  22 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Nederland is het meest aantrekkelijke logistieke locatie in de top handelspartners van Duitsland. Duitse verladers roemen onder meer de kwaliteit en beschikbaarheid van logistieke dienstverleners.


  lees verder »
 • Nederlandse werklozen sneller aan de slag dan andere Europeanen

  19 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Nederlandse werklozen vinden iets makkelijker een nieuwe baan dan gemiddeld in Europa. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.


  lees verder »
 • Op naar meer vrouwen in de ICT

  18 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Van alle werknemers in de IT, is slechts 12 procent vrouw. Niet alleen voor de diversiteit op de werkvloer is dat jammer, ook vanuit economisch perspectief is het zonde. Veel ICT-bedrijven schreeuwen immers om personeel, dus met meer vrouwen erbij zouden al die openstaande vacatures een stuk makkelijker vervuld kunnen worden.


  lees verder »
 • Hardnekkige griepepedimie bestrijden met deze tips

  17 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Het snotteren, zuchten en steunen houdt niet op. De hardnekkige griepepidemie die ons land al weken teistert wil niet van wijken weten. Woon je in de buurt van Den Haag, Drenthe of Groningen dan heb je het zwaar te verduren, zo blijkt uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Nivel.


  lees verder »
 • Win Monopoly Rotterdam

  15 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Met welke collega wil jij Monopoly Rotterdam spelen? Tag hem/haar op Facebook en maak kans op Monopoly Rotterdam.


  lees verder »
 • Persoonsgebonden budgetten werken niet

  15 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Het systeem achter de persoonsgebonden budgetten (pgb) werkt voor geen meter en moet snel op de schop. Ook een verbeterproject bij de Sociale Verzekeringsbank is gedoemd te mislukken. Dat staat in een geheim conceptadvies van de ict-baas van het rijk, in bezit van het AD.


  lees verder »
 • Transportsector groeit mee met de bouw

  15 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Met name een hogere bouwproductie, maar ook toenemende retailverkopen en industriële productie zorgen voor een groei van de wegtransportvolumes. Naar verwachting komt die groei uit op 2,25 procent. Goed nieuws dus voor diverse sectoren in Nederland.


  lees verder »
 • Goed vindbaar zijn op LinkedIn - Sollicitatietips #2

  15 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Social media gebruiken is tegenwoordig net zo belangrijk als een goed CV op papier. Iedere LinkedIn-gebruiker kan sinds kort zien hoe zijn of haar activiteiten op LinkedIn geweest zijn tot dusver.


  lees verder »
 • Sanne heeft Monopoly Rotterdam gewonnen

  05 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  De "Like, Tag & Win-actie" op Facebook heeft een winnaar! Massaal is er gereageerd op de Facebook-actie.


  lees verder »
 • Collega gezocht

  05 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Voor de businessunits ICT en Sociale Zekerheid zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers! Ken of ben jij diegene die bij ons aan de slag gaat?


  lees verder »
 • Nythyah sluit haar 1e werkweek af

  05 februari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Vandaag is het voor Nythyah haar 5e werkdag bij haar nieuwe werkgever. Maandag is ze gestart als Export Medewerker bij een logistiek dienstverlener in Rotterdam.


  lees verder »
 • Win Monopoly Rotterdam bij KOOT

  22 januari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Ben jij actief op Facebook en wil jij kans maken om het nieuwe bordspel Monopoly Rotterdam te winnen? Misschien ben jij straks voor een avond de nieuwe eigenaar van de Coolsingel.


  lees verder »
 • Besteedbaar inkomen vaak nog hoger dan loonstrookje

  20 januari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Veel huishoudens houden dit jaar per maand nog meer geld over dan de eerste loonstrookjes van het nieuwe jaar doen vermoeden. Het verschil varieert van 1 tot 52 euro. Weet jij al wat jouw positieve verschil is?


  lees verder »
 • Vragen naar gezondheid tijdens sollicitatie - Sollicitatietips #1

  19 januari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Werkgevers stellen regelmatig gezondheidsvragen in sollicitatieformulieren, ondanks een verbod daarop. De Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA) roept werkgevers op om hun formulieren aan te passen.


  lees verder »
 • Inspiratie voor cursussen in 2016

  05 januari 2016

  Deel dit nieuws via:

  Net als in 2015 zijn opleidingen en cursussen op het gebied van leiderschap en coachen het populairst onder professionals. Dit najaar zijn meer dan 3000 mensen gevraagd naar hun wensen en behoeften op het gebied van training voor het nieuwe jaar. Heb jij al een idee welke cursus je gaat plannen in het nieuwe jaar. Heb jij inspiratie nodig voor een te plannen training/cursus?


  lees verder »
 • Is thuiswerken wel zo goed

  29 december 2015

  Deel dit nieuws via:

  Heerlijk, een half uurtje later uit bed, geen file en rustig vanaf je eigen bureaustoel beginnen aan je werkdag. Je kunt je beter concentreren, je hebt meer flexibiliteit om andere zaken te regelen en je kunt eventueel je kinderen thuis opvangen. Het is wel duidelijk, thuiswerken biedt veel voordelen. Maar… niet alles is rozengeur en maneschijn. Er zijn wel degelijk nadelen. Nadelen die bepalend kunnen zijn voor het verloop van je carrière en die niet verwaarloosd mogen worden. Afhankelijk per sector, bedrijf en functie moet je jezelf afvragen of de mogelijke nadelen voor jou gelden. Zo ja? Dan is thuiswerken misschien toch niet zo’n goed idee.


  lees verder »

KOOTprofessionals Rotterdam

K.P. van der Mandelelaan 82, 3062 MB Rotterdam

Grotere kaart weergeven
Gerealiseerd door Moodles